RESERVDELAR TILL MOBILEN
Hos Phonecare hittar du reservdelar till majoriteten av marknadens telefoner. Vi specialiserar oss främst på mobilreservdelar där vi värdesätter kvalité och erbjuder dig som kund ett riktigt bra pris.
Vårt sortiment täcker nästintill alla typer av mobilreservdelar du kan tänka dig, såsom iPhone reservdelar, Macbook reservdelar, Samsung reservdelar, Xiaomi reservdelar, Huawei reservdelar, skärmar, displayer, baksidor, batteriluckor, mobilverktyg, surfplattor, datorer och mycket mycket mer.
Är det reservdelar du söker så har vi det du behöver.
Vi tillhandahåller alla typer reservdelar såsom laddningsport, högtalare, kamera, kompletta ramar m.m.
Phonecare har ett sortiment stort nog så du praktiskt kan bygga ihop en ny telefon genom att köpa alla reservdelar hos oss. Vi har reservdelarna som du behöver till din Samsung, Apple, Huawei och fler. För att reparera dessa fantastiska enheter behöver du rätt verktyg.
Att använda rätt verktyg kan vara avgörande för att din reparation ska gå smärtfritt. Verktyg är i regel billigt och med tanke på vad din telefon kan vara värd, är det värt att investera i ett verktygs-kit. Vi på Phonecare strävar alltid att kunna tillhandahålla alla typer av komponenter till så många olika enheter som möjligt. Då vi har lång erfarenhet inom reparationsbranschen vet vi exakt vilka komponenter som vanligtvis behöver bytas ut och vilken kvalité man behöver för att reparation ska vara enkel och hållbar.

HUR MYCKET KOSTAR DET ATT LAGA MOBILEN
Beroende på vilken telefon du har ser prisbilden olika ut. Priserna kan variera om du väljer att laga den själv, där du enbart behöver köpa reservdelarna alternativt om du vill lämna in den och låta en tekniker göra jobbet.
Om du vill låta en tekniker utföra jobbet kan du läsa mer om våra reparationspriser här

Idag finns det många steg för steg guider som visar exakt hur du utför en reparation själv och i många fall behöver det inte vara så svårt så länge du har lite tålamod. När du köper en reservdel från oss, säg till exempel ett batteri eller skärm, så är dessa alltid kontrollerade innan de skickas till dig. Batterierna som erbjuds från Phonecare har alla de kriterier som krävs för att hålla en kvalité som efterliknar original. För all säkerhet så är batterierna också testade, certifierade och har de internationella standarder som krävs.
PCM kretskortet har ett dubbelt skydd för överladdning, urladdning och kortslutning. 

KVALITÉ

Vi jobbar med originaldelar, refurbished delar samt högkvalitativa tredje part reservdelar.
Med de olika variationer av kvalitéer kan vi erbjuda något som passar just ditt ändamål. Oavsett vilken kvalité eller prisklass du förhåller dig till
kan vi garantera att reservdelen alltid håller en standard för att telefon, surfplattan eller dator ska kännas som ny igen.
Vi på Phonecare definierar billiga mobilreservdelar som högkvalitativa reservdelar, detta gör vi eftersom att vi efter många år i branschen,
har bundit starka relationer med våra leverantörer, kunnat förhandla ner priser,
öka volymer och till sist kunna erbjuda dig en av nordens bästa priser.
Alla reservdelar genomgår tester där elektroniken i komponenten granskas.
Till exempel så testas alla skärmar innan de når dig som kund, här testar vi touch-skärmen, LCD-skärmen och
att alla tillhörande komponenter och detaljer ser korrekt ut.

ORIGINALDELAR
Om du är ute efter Samsung Galaxy reservdelar, reservdelar iPhone, OnePlus Nord reservdelar,
Reservdelar Sony Xperia, Huawei reservdelar eller Motorola reservdelar så erbjuder vi dessa, inte bara som tredje part, utan också original.
När du till exempel köper en Samsung original skärm så levereras dessa i ett servicepaket, som är direkt tillverkat av Samsung.
Många gånger när du köper Samsung Galaxy originaldelar så får du skärmen monterad på ramen med tillhörande komponenter
för att gör det enklare för dig att till exempel byta ut en trasig skärm.
Du kan enkelt identifiera om skärmen kommer med komplett ram eller inte genom att kolla på våra produktbilder och läsa produktbeskrivningen.
I våra beskrivningar kan du även se att den passar just din mobil, se vilka komponenter som tillkommer och se tillverkarens artikelnummer.
När det kommer till iPhone reservdelar så dessa delar kallas för “pulled” eller “tagen från ny iPhone” vilket innebär att reservdelen,
oftast skärmen, är tagen från en ny, oanvänd iPhone.
Detta innebär att vi kan erbjuda iPhone skärmar original, kika efter (tagen från ny iPhone) om du är ute efter originalskärm.
Reservdelar som kommer i ett originalutförande är i absolut högsta kvalité vilket oftast resulterar ett högre pris.

OEM
Original Equipment Manufacturer eller förkortat OEM är av förstklassig kvalitet.
En kvalitet som är så nära den ursprungliga och har certifierats av tillverkaren som en reservdel.
För att enklast beskriva OEM-produkter så innebär det att tillverkaren, säg Samsung, beställer ett jobb hos en underleverantörer,
ibland kan det vara en kombination av egentillverkade och inköpta komponenter detta monteras sedan ihop hos OEM-företaget.
Enkelt sagt, allt som tillverkats eller produceras till en färdig produkt specifikt för en slutanvändare, benämns OEM. Våra erfarenheter har tydligt visat att OEM-tillverkad elektronik är pålitlig för att säkerställa ett långlivat och väl fungerande resultat.

TREDJEPARTS MOBILDELAR
Premium är reservdelar vi handplockat själva genom att beställa hem varuprov från flertalet fabriker för att testa i vår egna verkstad i Stockholm.
Vi väljer dessa med stor omsorg och fortsätter evaluera kontinuerligt vid varje inköp. Skulle kvalitén avvika så läggs dessa inte upp på hemsidan och istället utnyttjar vi våra garantier mot leverantör.
Dessa reservdelar är från tredjepartstillverkare.
Tredjepartstillverkare mobilreservdelar är av lite lägre kvalité och kan därmed erbjudas till ett lägre pris än original och OEM.
I dagsläget har tredjepartstillverkare vi samarbetar med kommit långt i sin utveckling, vilket resulterar god kvalité.
Vi är oerhört noga med att endast jobba med högkvalitativa produkter.
Vi har produkter såsom In-cell skärmar, GX skärmar, Soft OLED, Hard OLED och många andra högkvalitativa skärmar.
Vi har även ett stort utbud att tredjeparts tillverkade reservdelar såsom batterier, skärmar, touch glas, baksidor, ram/chassi kameror och
komponenter såsom laddport, låsknapp och mycket fler.
Det är en god idé att använda tredje parts delar om du exempelvis behöver en reservdel såsom simkortshållare.

REFURBISHED

Renoverad eller refurbished blir en allt mer vanligare fråga. - Är refurbished bra?
Svaret är ja, om du använder komponenter av hög kvalité.
Bortsett från telefoner som är renoverade så finns det även skärmar som blivit refurbished. När du tappar din telefon, glaset spricker och du väljer att laga din trasiga skärm hos någon reparatör så kommer, efter du hämtat ut din telefon, din gamla skärm skickas in på renovering.
Så länge bildskärmen är hel så kan den alltså återanvändas.
I denna process skärs glaset av från LCD-skärmen, skärmen görs rent, lägger på en ny OCA-film och sedan monteras glaset med hjälp av lim.
Sedan säljs den skärmen på nytt igen och monteras tillslut på någon telefon.
Vem vet, din skärm kanske är refurbished?
Kvalitémässigt så är refurbished väldigt bra då vi endast använder återanvända original LCD-skärmar. Om din baksida är sprucken på din iPhone kan vi erbjuda dig en komplett iPhone ram med färdigmonterade komponenter så att din reparation blir avsevärt enklare.
Vissa av dessa kompletta ramar med färdigmonterade iPhone reservdelar är refurbished vilket innebär att ramen blivit lagad,
baksidan utbytt för att sedan gå igenom en polerings-process och fått ett nytt liv. Vissa baksidor är “pulled” eller “tagen från ny iPhone” vilket innebär att man tagit dessa ramar från en ny, oanvänd iPhone vilket innebär att ramen med komponenter är helt original.

LAGA DIN MOBIL SJÄLV
Våga att laga din telefon, surfplatta eller dator själv.
Faktum är att laga sin telefon inte nödvändigtvis behöver vara så svårt.
Idag finns det många steg-för-steg guider som visar i detalj hur du kan utföra ett skärmbyte, batteribyte och alla typer av reparationer.
Börja alltid med att ha rätt verktyg, det kommer hjälpa avsevärt i reparationsprocessen. Det andra är att välja reservdelar, här har du en uppsjö med olika alternativ. Det som kan skilja sig bland olika kvalitéer är nyansen på skärmen, tjockleken av glaset och hur responsiv skärmen är när du använder din mobil. Billiga mobildelar kan variera i kvalité ute på marknaden och det är inte alltid bäst att lockas av det billigaste då sannolikhet för defekter kan vara större. Genom att välja en reservdel från oss kan vi utlova högsta kvalité baserat på prisklassen du väljer att lägga dig på. Spara pengar genom att laga din telefon, surfplatta eller dator. Vi alla vet hur dyrt det kan vara med nya enheter såsom iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi, Macbook, iPad och vilka kostnader det innebär att lämna in sin enhet på reparation. Väljer du att byta ut en trasig skärm själv kan du spara tusenlappar. Själva reservdelen är oftast billig och relativt enkel att montera vilket gör att du slipper den dyra serviceavgiften.
Du kan noggrant och stegvis följa guider för att lyckas med din reparation.
När du byter ut en trasig skärm eller dåligt batteri är det viktigt att du monterar en självhäftande innan du stänger ihop skärmen.
Den dubbelhäftande tejpen kommer motverka att smuts och vatten tränger sig in i din mobil som du precis lagat. När du monterar ett batteri i din telefon sitter den oftast fast med en självhäftande tejp som blir svår att återanvända,
därför är det viktigt att du kompletterar med batteritejp.
Denna tejp är otroligt tunn för att batteriet inte skall bygga på höjden, då risken blir att skärmen eller batteriluckan/baksidan inte går att montera korrekt.

TIPS
Kom ihåg att ta god tid på dig om du väljer att reparera själv, var noggrann och stressa inte.
Detta minimerar risken för att göra fel som kan leda till eventuella problem.
Hittar du inte mobilreservdelen till din mobil, surfpltta eller bärbara dator?
Tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi gladeligen till.