BEGAGNADE MOBILER
Att köpa begagnat blir allt mer vanligare, vilket är fantastiskt. Låt oss förklara varför. Inte bara kan du spara upp till 50% på att köpa begagnad mobil utan du handlar 100% hållbart vilket är fantastiskt för våran planet.
Nya telefoner i dagsläget kan ha ett orimligt högt pris vilket många inte har råd med. Med tanke på att elektroniken ständigt utvecklas och där vi varje år ser lanseringar på mobiler, surfplattor och datorer resulterar det i att den nya enheten du köpte fort tappar sitt värde. Tyvärr så har mobiler, datorer och surfplattor blivit konsumtionsartiklar vilket är negativt för våran miljö.
En mobil, dator eller surfplatta kan klara sig många år så länge den får lite omsorg. Skulle batteriet i en mobil bli avsevärt sämre kan det även påverka prestandan vilket kan göra att du som användare får en uppfattning
om att mobilen är långsam, laggar och är förbrukad.

Så är inte fallet. Många gånger så räcker det att istället byta ut batteriet och göra en uppdatering eller återställning för att återfå prestanda vilket är bra mycket billigare än köpa en ny mobil. Skulle du ha en sprucken skärm går även den att byta ut. Självklart är det alltid en fantastisk känsla att packa upp en sprillans ny iPhone eller Samsung ur en kartong och just den känslan vill vi ge dig. För denna känslan finns, även hos begagnade enheter.

VAD INNEBÄR REFURBISHED?
Kanske har du hört talas om en refurbished iPhone, rekonditionerad iPhone eller restaurerad iPhone? En restaurerad enhet, även kallad “refurbished” är en enheten såsom mobil, surfplatta eller dator som går att återanvända då enheten blivit räddad tack vare en reparation. Till skillnad från en begagnad telefon så har en refurbished blivit lagad. Här har man till exempel bytt ut den trasiga skärmen, laddkontakten eller något internt på moderkortet för att återskapa ett nytt liv till enheten. Allt refurbished hos oss på Phonecare genomgår exakt lika noggranna kontroller som på begagnade telefoner.
Vi har även bytt ut de delarna som varit defekta mot högkvalitativa reservdelar för att säkerställa absolut högsta kvalité till dig. 
Precis som att köpa en begagnad telefon så är refurbished minst lika bra, här handlar det egentligen bara om att någon eller fler komponenter är utbytta.
Vi lämnar fortsatt samma garanti på 12 månader med 14 dagars öppet köp. De komponenter som byts mest på telefoner som blivit restaurerade är batteri och skärm. Batteriet är en förbrukningsvara där batteri-hälsan blir lägre med tiden.
Lägre kapacitet kan innebära försämrad prestanda vilket är anledning att mobilen kan kännas långsammare och att du dessutom måste ladda mobilen mer och mer frekvent. Vi byter alltid ut batterierna i de mobiler som genomgår en rekonditionering där vi anser att kapaciteten är för låg.
För att ge dig en känsla av nytt kommer inget batteri vara under 90% i hälsan.

BESKRIVNING AV DE OLIKA SKICK
Oavsett om du är ute efter en begagnad iPhone, Begagnad iPad, Begagnad Samsung eller annan Android telefon, kommer vi på Phonecare kunna erbjuda dig ett stort sortiment av olika enheter.
De olika modellerna kommer i olika skicka som vi noggrant förklarar för dig i beskrivningen. Oavsett vilken skick du väljer kommer vi garantera att du får en telefon som är fungerande, ett batteri i bra skick och utan några sprickor.

Bra skick – Denna telefon är i bra skick vilket innebär att det finns tecken på tidigare användning.
Telefonen har, efter behov, reparerats av våra tekniker.
Exempel på utbytta komponenter är batterier, skärmar och baksidor. Levereras med ett batteri i bra skick.
Våra telefoner går alltid igenom en avancerad analys där vi grundligt kollar varenda komponent och dess funktion.
Telefonen levereras alltid olåst och fabriksåterställd.


Mycket bra skick - Denna telefon är i ett mycket bra skick vilket innebär att enheten har minimala tecken på användning och inga större repor eller skador.
Batteriet i telefonen är i mycket bra skick.
Våra telefoner går alltid igenom en avancerad analys där vi grundligt kollar varenda komponent och dess funktion.
Telefonen levereras alltid olåst och fabriksåterställd.


Nyskick - Denna telefon är i nyskick vilket innebär att enheten knappt har använts och har näst intill inga ytliga skador eller tecken på användning.
Batteriet i telefonen är i mycket bra skick.

Våra telefoner går alltid igenom en avancerad analys där vi grundligt kollar varenda komponent och dess funktion.
Telefonen levereras alltid olåst och fabriksåterställd.


Ej Touch ID/Hemknapp – En telefon märkt med Ej Touch ID/hemknapp är en telefon som har en nedsatt funktion eller inte längre stödjer funktionen Touch ID/hemknapp.
Denna iPhone 6S har fått en utbytt hemknapp vilket resulterar att själva hemknappen funkar som vanligt men att funktionen
Touch-ID är inaktiverad.


NY - obruten förpackning - Denna telefonen är en utbytesenhet som är levererad direkt från tillverkaren.
Telefonen har aldrig har varit öppnad eller använd.
Levereras i en kartong skapad för nya eller utbytesenheter som är sluten med plast. Denna produkt är helt ny.


VÅR PRIORITET - DIN TRYGGHET
Är du orolig för vad du köper, att mobilen kanske varit stulen eller har dolda fel?
Vi erbjuder dig trygghet vid köp av begagnad mobil eller surfplatta.
Alla begagnade enheter har först och främst genomgått en IMEI(individuellt ID) check där vi kontrollerar att enheten inte är rapporterad stulen.
Därefter ser vi till att telefonen är fabriksåterställd och utloggad från förra ägarens konto.
Efter att dessa steg är bekräftade gör vi en funktionskontroll där en avancerad analys genomförs. Här kollar vi grundligt telefonens skick genom att granska så att telefonen inte varit utsatt för vatten eller fukt.
Dessutom genomgår telefoner testar såsom:


  • Touchen på skärmen fungerar och LCD ser korrekt ut
  • Hörlursuttaget / Laddningskontakten fungerar som det ska med ljud
  • Telefonen laddar som den ska och att enheten kan läsa kabeln
  • Kameran fokuserar och fri från repor på linsen
  • Samtalshögtalare och botten högtalare fungerar korrekt
  • Mikrofoner tar upp ljud samt att brusreducering fungerar.
  • Olåst från operatör
  • Simkortet läses och 3G / 4G / 5G aktiveras
  • Wifi / Bluetooth kan kopplas mot källa
  • Fingeravtrycksläsare / Ansiktsigenkänning

Vi kan försäkra dig om att din nyinköpta begagnade telefon, surfplatta eller laptop ska fungera i en framtid framöver. Vi väljer därför att ge dig 12 månaders garanti på enheten du köper från oss för att du ska kunna känna dig trygg med ditt köp. Du har även 14 dagars öppet köp ifall du inte skulle vara nöjd med enheten.

MILJÖTÄNK
Vi arbetar ständigt för att minska vårt avtryck på miljön genom att packa våra begagnade mobiler i en återvunnen förpackning
tillsammans med en återvunnen plast som håller fast mobilen inuti kartongen.